Lahmacun Böreği – Tatlılarım

Lahmacun Böreği tarifi için yumurta, süt, yoğurt, yağ, kabartma tozu bir kaba alınır, çırpılır ve sos hazırlanır.

Soğan, sarımsak ve biberler yemeklik doğranır. Bir kaseye alınır.

Oraya kıyma eklenir, baharatlar değiştirilir ve iyice ezilir.

İç çekirdek hazırlanır.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir.

İlk sayfa yüklenir. Kenarlar içe doğru katlanır, düz. Et suyu dökülür.

Aynı şey yufka hamuru için de geçerlidir.

Son yufkanın üzerine iç hamur dökülür ve güzelce yayılır.

180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Çıkınca bisküvi şeklinde sarılarak dilimlenerek servis edilir.

Lahmacun Böreği hazır.

yemek ister misin 💕

Not: Bir dahaki sefere doğranmış domateslerde kullanacağım, kullanmak isterseniz malzemelerinize ekleyin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın