medyauzmani.com

Lahmacun Yapmanın Kolay Yolu

Kolay Lahmacun Tarifini yapmak için soğan ve sarımsağı rondoda öğütün, fazla sıvısını sıkın.

Maydanoz serpin.

Domates ve biberleri küçük küçük doğrayın, kıymayı ekleyin ve karıştırın.

Salçayı, kırmızı biberi, karabiberi ve tuzu ekleyin ve malzemeleri karıştırın. Sığır eti yağsızsa, biraz daha yağ ekleyin. Lahmacununuz hazır.

Hamurun üzerine normal un hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.

Unu yavaş yavaş ekleyin ve hamur fazla beklemesin, 10-15 dakika dinlendirirseniz yeterli olacaktır.

Hamurdan küçük mandalina topları alıp büyük bir kase büyüklüğünde yuvarlayın.

Üzerine 2 yemek kaşığı çamur koyup elinizle ovun ve pişirin.

Yapılışı Kolay Lahmacunumuz Hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın