Lebeniye çorbası yapmak için küçük bir kavanoza yıkanmış pirinci koyuyoruz.
1 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Köfte için kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı koyuyoruz.
Tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
Köfteleri bezelye büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
Pişen pirincin üzerine 4 su bardağı su ekleyin, 1 su bardağı haşlanmış bezelyeyi tencereye koyun.
1,5 su bardağı yoğurdu bir kaseye alın.
2 yemek kaşığı un, yarım limonun suyu ve 1/2 su bardağı suyu ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpma teli ile çırpın.
Kaynayan çorbanın suyunu kepçe yardımıyla alıp yoğurtlu karışımın içine döküyoruz.
Bu şekilde 2-3 kaşık sonra yoğurtlu karışım ısıtılır.
Yoğurt karışımını yavaş yavaş çorbaya dökün.
Tereyağını tavaya alıyoruz içine eti ilave ediyoruz tavayı sallayıp etleri kavuruyoruz kuru naneyi de ekleyip karıştırıyoruz.
Kızarmış köfteleri ve kuru naneyi yağlarıyla birlikte çorbaya koyuyoruz.
1-2 dakika pişirip çorbayı ocaktan alıyoruz.
Servis tabağına alıp üzerine istediğimiz kadar nane serpiyoruz.
Anep yöresinden Lebeniye çorbası hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]