Lebeniye Çorbasını yapmaya başlamadan önce et malzemelerini bir kaba alıp rendeleyelim.
Küçük mermer parçalarını alıp saralım ve buzdolabına kaldıralım.
Pirinci yıkayıp bir tencereye koyalım, üç bardak su döküp ölene kadar pişirelim.
Pişen pirincin içine haşlanmış bezelyeleri koyup kaynamaya bırakalım.
Bir kapta yoğurt, un ve limon suyunu pürüzsüz olana kadar karıştırın.
İki üç yemek kaşığı çorba suyunu alıp yoğurdun içine dökelim ve hızlıca karıştıralım.
Çorbaya sıcak yoğurdu yavaş ama hızlı bir şekilde dökelim.
Kısık ateşte bir kez daha kaynamaya bırakalım.
Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp ısıtıp etleri çevirerek kızartalım.
Son olarak birkaç kez karıştırdığımız naneyi de dökelim ardından çorbanın üzerine yavaş yavaş dökelim ve karıştıralım.
Çorbanın kıvamını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Lebeniye çorbası hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]