Fıstık Dolması Tarifleri, Kuru Fıstık Dolması Nasıl Yapılır?
Kuru biber ve patlıcanları kırışıkları gidene kadar 10-15 dakika haşlayın.
Pirinci 10 dakika suda bekletin, sonra durulayın ve bir kenara koyun.
Soğanı bıçakla olabildiğince ince doğrayın ve pilava ekleyin.
Zeytinyağı ve kalan malzemeleri ekleyin. Çamuru iyice atın ve içine biber ve patlıcanları yarısından fazlasını koyun.
Patlıcanın uçlarına elinizle sıkıca bastırın ve kapatın.
Geniş bir tencereye iç harcı yatay ve sıkıca üst üste gelecek şekilde yerleştirin.
Ağırlığı düşmeyecek şekilde yerleştirin. Ben çeşme taşı kullanıyorum, siz kase de kullanabilirsiniz.
Tencerenin içeriğini kısmen kaplayacak kadar su ekleyin. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 40-45 dakika pişirin. 10 dakika sonra servis yapın.
Nefis Fıstıklı Tavuk Dolması hazır.
yemek ister misin 😊
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]