Erişte çorbasını kaçırmayın çünkü lezzetli ve güzel göründüğünde misafir geldiğinde bile koyabilirsiniz. Yoğunluk açısından erişteyi beğendim. Çift kaplama en iyi sonucu verir.
Baharatlı Çorba Tarifi için erişteleri sıvı yağda rengi dönene kadar kavuralım. Biraz sıcak su ekleyelim.
Erişteler şişince un ve sütü bir kapta açalım. Çorba suyunu ısıtarak kaynayan çorbaya ekleyelim.
5 dakika piştikten sonra yumurta sarısını ve yoğurdu koyup eşit şekilde ısıtarak çorbaya ekleyelim. Beş dakika kadar ısıyı azaltarak kaynatmadan pişirelim. Kaynarsa yumurta sarısının yapısı bozulur. Bu yüzden tekrar ısıtsanız bile kaynatmayın.
Tattıktan sonra tuz ekleyin. Kesme
En üste nane yağını gezdirin. Tekrar ısıttıktan sonra kaynatmadan tekrar ısıtın.
Lezzetli Erişte Çorbası hazır.
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]