Mercimek Çorbası Tarifi için öncelikle mercimekleri nişastası bitene kadar iyice yıkayalım.
Bu nedenle mercimekleri iki kez yıkayalım, suyunu süzelim, 10 dakika ılık suda bekletelim ve tekrar yıkayalım, bu sayede hem çabuk yıkanmış olur hem de suyun çoğu boşa gitmemiş olur.
Mercimekler suda beklerken soğanları yiyebilmeleri için doğrayalım ve çorbayı pişireceğimiz tencereye alıp sıvı yağ ekleyelim.
Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım, ardından sarımsağı ekleyip kokusu çıkmaya başlayınca unu ekleyip rengi biraz değişmeye başlayana kadar kavuralım.
Ardından yıkanmış mercimekleri dökün ve karıştırın, ardından suyu ekleyin (bardağa suyu koyup mercimekleri ölçelim)
Bu çorba için en uygun sos et suyudur ama isterseniz tavuk ya da sade su kullanabilirsiniz, isterseniz 1 bulyon kullanabilirsiniz, tercih damak zevkinize göre değişir.
Mercimekler iyice pişene kadar pişirelim (Düdüklü tencerede 25 dakika kısık ateşte pişirdim)
Pişen çorbayı blenderdan geçirip sıcak olarak servis edelim.
Deneyenlere bol şans ☺
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]