Lezzetli Türk Kurabiyeleri ve Bayram İkramları – Tarifler.net.tr – Uygulamalı Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bayram öncesi temizlik ve ikramlar derken zamanın nasıl geçtiğini fark etmemiştim bile… O güzel uğraşı özlüyor insan 🙂

Bu bayram çikolata ve şeker yerine farklı bir şey denemek istedim ve uzun zamandır düşündüğüm Lokumlu Pastaları yapmaya karar verdim.

Kurabiye hamurumun gözlerini bağladım ama eklemeleri yaparken terazi de kullandım. O kadar hafif ve lezzetliydi ki tarif edemem (mutlaka denemelisiniz :)) Hamurun hafifliğine lokum aroması da eklenince ortaya mükemmel bir pasta çıkıyor.

Eşim tek çeşit lokum yerine karışık lokum aldı. Türk kahvesini ve gülü tercih ederim ama hangi lokumu kullanırsanız kullanın sonuçtan çok memnun kalacağınıza eminim.

Sevdiklerimizle, sevdiklerimizle geçireceğimiz nice bayramlar olsun. Evinizdeki bayram neşesi hiç bitmesin.

Bayram ikramı için hazırladığım listelere buradan ulaşabilirsiniz. Et yemekleri bölümünden de ilham alabilirsiniz.

Aşk…

Nefis Türk Kurabiyesi ve Bayram İkramı Tarifi İçin Malzemeler

    150 gr tereyağı 2 yemek kaşığı yoğurt (60 gr) 2,5 su bardağı un (250 gr) ½ çay bardağı pudra şekeri (50 gr) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

içeri:

yukarı:

Nefis Kurabiye ve Bayram Tatlısı Tarifi nasıl yapılır?

Un, kabartma tozu ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabına alın. Yoğurt ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Resimdeki gibi beze haline getirip streçleyin ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ön ısıtmaya başlayın. Bisküvi hamurunu 4 parçaya bölün ve ilk parçayı unlu tezgahta alıp merdane yardımıyla açın. Açılan hamurdan bıçakla 1,5-2 cm kalınlığında dilimler kesin. Türk tatlılarını ikiye bölün ve kestiğiniz kısmı kurdelenin ucuna koyup resimdeki gibi sarın. Kapaklı kurabiye yapıyorsanız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Elinizde yuvarladıktan sonra resimdeki gibi açın. İçine bir bütün hindi şekeri koyarak kapatın ve tekrar elinizle yuvarlayarak düzeltin. Tüm kurabiyeleri fırın tepsisine dizin. Dilim yaparsanız 15 dakika, top şeklinde yaparsanız 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız bisküvileri üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın