Limon Erik Reçeli Tarifi;
Limonların başlarını kesin. Kabuklarda ağda varsa bıçağın arkası ile tıraş oluyoruz.
Portakal gibi soyuyoruz ve kabuğunun beyaz kısmını sarı kısmından bıçakla ayırıyoruz. Sarı kısımları ince dilimler halinde kesin ve suda bekletin.
İki kez beklettiğimiz suyu değiştirip üçüncü kez buzdolabına koyuyoruz ve bir gece bekletiyoruz.
Bütün bunları kurşunun acısından kurtulmak için yaptım.
Limonun tatlı iç kısmını ortadan ikiye kesip bir gece şekerin içinde bırakıyoruz.
Ertesi gün sıvı kısmı süzüp, hamurlu kısmını ayırıyoruz.
Derin bir tencereye şerbeti alıp içine ıslattığımız limon kabuklarını ekliyoruz.
10 dakika kaynatın ve limon kabuklarını çıkarın, erikleri yıkayın ve ikiye bölün.
Tohumları alın ve tencereye ekleyin. Erikler yumuşamaya başlayınca bir kenara alıp şekerli şerbetin içerisine erikleri daha sıkışmadan ilave ediyoruz.
5 dakika kaynatıp ocaktan alın. Dilerseniz limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
Ya da 160 derecede ısıtılmamış fırında kurutup, çay ve keklerde kullanmak üzere şekerleme haline getirebilirsiniz.
Ayrıca reçelin suyunu biraz azaltıp soğuk bir içecek yapabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]