Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftanın son tarifi aslında yıllar önce yazmam gereken vazgeçilmez tariflerden biri. Nedense hep bugün pişirip yarın paylaşayım diyorum ama bir türlü fırsat bulamıyorum. Muhtemelen limon kreması için limonları kendim toplamayı bekledim 🙂
Biliyorum limon haftası bitti diye üzülüyorsunuz, hatta bu hafta yapacağım tarifler listesi bile hazır ama kremayı pişirdikten sonra bir anda pasta yapmak aklınıza geldi. O halde bir aksilik olmazsa haftaya nefis bir limonlu pasta ile başlayalım 🙂
Sırada akşam yemeklerinde, özellikle davetlilerde servis edebileceğiniz şık, pratik ve bir o kadar da lezzetli tariflere geçelim hemen 🙂
Limon kreması yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta taze yumurta kullanmaktır. Bunun dışında kokusu hoşunuza giden ve çok keskin bir tadı olmayan tereyağını tercih etmenizi tavsiye ederim çünkü fark edeceğiniz gibi tarifte çok miktarda tereyağı kullanıyoruz.
Bu tür kremaları buzdolabında 3 günden fazla saklamayın. Tarif pratik olduğu için taze yapmanızı tavsiye ederim.
Pişirirken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta da sürekli karıştırılmasıdır. Karıştırmazsanız yumurtalar kırılabilir. Bu bir problem olmayacak çünkü onu strese sokacaksınız ama çok daha yumuşak hale getirecek.
Bu hafta paylaştığım limonlu misket limonlu kurabiyeye buradan, limonlu nişastalı pastaya da buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
limonlu muhallebi tarifi malzemeleri
- 4 limonun kabuğu (rendelenmiş) 175ml limon suyu 4 orta boy yumurta 300g toz şeker 150g tereyağı (doğranmış)
yapılışı:
Bir tencerede yumurta ve şekeri çırpın. Limonları yıkayın ve kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Tereyağı küplerini tenceredeki karışıma ekleyin. Kaynayana ve kalınlaşana kadar (yaklaşık 2-3 dakika) orta ateşte karıştırarak pişirin. Sıcakken, kalın limon kremasını ince gözenekli bir süzgeç yardımıyla süzün. Kıvamlı bir karışım olduğu için süzgeci dökeceğiniz kabın içine yerleştirin. İçine kremayı döküp kaşık yardımıyla karıştırıp hızlıca süzebilirsiniz. Oda sıcaklığındaki kremayı hemen kullanabileceğiniz gibi buzdolabına kaldırıp daha sonra kullanabilirsiniz. Kremin yüzeyi ile tam temas edecek şekilde genişletici ile kaplayın. Bu, kremanın çok kremsi olmasını önleyecektir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]