medyauzmani.com

Limonlu nişastalı kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Limonlu Kurabiye Tarifimde bu hafta Limon Tarifi Haftası ilan ettim 🙂 Bu haftaki ikinci limonlu tarifim Limon Nişastalı Kek.

Nişastalı kek diğer keklere göre oldukça kabarık, hafif bir lezzet! Tarifler.net.tr blog hizmetini araştırırken Yasemin’in Mutfaktan Seçtikleri sayfasında bu tarifi gördüm ve çok beğendim, küçük değişiklikler yaptım. Bu kadar lezzetli ve hazırdan daha iyi bir brownie tarifinin daha az malzemeyle gelmesi gerçekten inanılmaz.

Elimde çok limon olduğu için krema, pasta ve süsleme yapmaya çalışırken yeri limonla boğdum 🙂

Bu kek unla yapılanlara göre çok narin oluyor, kabarmaya başladıktan sonra bile, fırından çıkarırken bile ekstra özen gösterdim. Ben silikon kalıp kullandım ve keki fırının ortasındaki tel ızgarada pişirdim. O yüzden tepsiye koymadım eşit şekilde pişmesi için özel olarak tel kullandım. Ben fırından çıkarırken silikon kek kalıbı almak yerine telli aldım.

Kek fırından çıktığında hafif çıtır çıtır bir ses duyacaksınız. Tamamen soğuduktan sonra evde varsa ekmek bıçağı, yoksa keskin bir bıçak kullanın.

Son ve üçüncü limon tarifim için aklıma bir şey geldi ama denememi istediğiniz bir tarif varsa yorum olarak bırakabilirsiniz.

Aşk…

Limon Nişastalı Kek Tarifi Malzemeler

    3 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı) 200 gr buğday nişastası Limon kabuğu (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş) Limon suyu 1 poşet kabartma tozu 1 poşet vanilin

yukarı:

    Yarım paket (100 ml) süt kreması limon dilimleri

Limonlu nişastalı kek tarifi nasıl yapılır?

Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Yağı ekleyin ve birleşene kadar çırpın. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, buğday nişastası, kabartma tozu, vanilin ekleyip karıştırın. Tamamen karıştırdıktan sonra kek kalıbına dökün. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. 30 dakikada bıçağı sokun ve kuru olup olmadığına bakın (kuruysa sorun değil). Pişen keki dikkatlice fırından çıkarın (varsa tel ızgara da olur) ve tamamen soğumaya bırakın. Soğuyan keki krem ​​şanti ve limon dilimleri ile süsleyin (kek tatlı olduğu için fazladan pudra şekeri eklemedim ama siz 2-3 yemek kaşığı ekleyip çırpabilirsiniz). Dilimlenerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın