Limon soslu pasta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün nefis ve lezzetli bir tarifim var 🙂 Daha önce Dünya Fırıncılık Günü’nde bahsetmiştiniz. O gün dünyanın dört bir yanından (ben dahil) seçilmiş 100 kişinin tariflerinin buluştuğu bir site var. Buradan size ilham verecek tarifi seçip deneyebilir, 18-19 Mayıs tarihlerinde hazırladığım tarifi #cesurkekim hashtag’i ile paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Tarifim, Carmela’nın Limonlu Keklerinden ilham aldı. Bu tarifi kağıt bardaklar yerine ısıya dayanıklı kaplarda yapıp soğuduktan sonra krema ile servis etmeye karar verdim. Potpuri kaplarınız yoksa kekinizi muffin kaplarında pişirerek hazırlayabilirsiniz. Kekin tamamen soğuduğundan emin olun ki krema eriyip akmasın.

Aşk…

Limon Soslu Kek Tarifi Malzemeler

kek için:

    2,5 çay bardağı pudra şekeri 3 orta boy yumurta 1 bardak süt 1 çay kaşığı vanilya özü 150 gr katı yağ (eritilmiş) 1 – 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 3 bardak un 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Bir içki için:

    50 gram pudra şekeri, 1 limonun suyu

dekorasyon için:

    1 paket krem ​​şanti 1,5 çay bardağı süt Kek başına 1 vişne

Limon soslu kek tarifi nasıl yapılır?

Bir içki için:

    Şeker ve limon suyunu tencereye alın. Kısık ateşte kaynatın. Koyulaşıp hafif bir şurup haline gelince ocaktan alın.

kek için:

150 gram tereyağını kısık ateşte eritip kenara alın ve soğumasını bekleyin. Şeker, limon kabuğu rendesi ve yumurtaları bir çırpıcıya koyun ve köpürene kadar yüksek hızda çırpın. Karışıma süt, eritilmiş margarin ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Tamamen karıştığında, hamuru ısıya dayanıklı kaplara veya muffin kalıplarına bölün. Fincanları fırın tepsisine dizin (muffin kalıpları kullanıyorsanız muffin tepsisine dizin) ve 170 derecede 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen keklere kürdan yardımıyla 5-6 delik açıp şerbeti paylaştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kekten hazırladığınız keklerin üzerine krem ​​şantiyi sürüp vişne ile süsleyip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın