medyauzmani.com

Limonata Nasıl Yapılır – Tariflerim

Portakal ve limonu 4 parçaya kesin.

Bir dondurucu poşete koyun ve bir güne kadar dondurun. Bir gün sonra çıkarın.

Biraz eriyince robota sığacak kadar portakal ve limonu koyun ve üzerine bir su bardağı şeker, bir çay kaşığı limon tuzu ve bir yaprak nane koyun. Hepsini robotta ezin.

Kalan portakal ve limonu kalan şeker, limon tuzu ve nane ile eritin, hepsini 5 lt’lik geniş bir kaba koyun. su ekleyin ve karıştırın. Yarım saat bu şekilde bekletin.

Meyve suyu rengini verdiğinde başka bir kavanoza alıp kaşığın tersiyle ezerek limon suyunu salmasını sağlayın.

Kalan sıvıya tekrar bir litre ekleyin. Odaya su ekleyin, bir süre bekletin, sonra boşaltın.

Çamurdan ayırdığınız limonlarımızı tadın. Şekeri damak zevkinize göre az ya da çok ayarlayın. Sonra tekrar tadın, ekşi olsun ya da olmasın limon tuzu ekleyin.

Nane damak zevkinize göre değişir.

Nane sadece limon tadında ferahlatıcı bir işleve sahiptir. Evet lezzet ve göz tadında son yolculukta limon tarifi yaptıysak dolaba koyalım çok soğumuş olur.

Güzel renkler ve tatlarla soğutun.

Lezzet konusunda eliniz varsa bu limon tarifinin kötü olma ihtimali sıfır çünkü detaylar benden.

İyi 🙋

Bir diğer püf noktası ise ince kabuklu limonları seçerken, zarın beyaz kısmı ince veya kalın ise beyaz noktalar acı olacaktır, eğer sizde varsa beyaz kısmı biraz kesin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın