Limonlu Kek (pound) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Her hafta okulda lezzetli tarifler deniyoruz. Ayrıca altta yatan teknolojiler üzerinde derinlemesine çalışıyoruz.

Profesyonel lezzetler yaratmak istiyorsanız ölçülü olmanız ve verilen tariflere harfiyen uymanız gerektiğini her derste tekrar tekrar anlıyorum. Hamur işleri tamamen denge ile ilgilidir.

Sade kek, geleneksel olarak dört temel malzemenin her birinden yarım kilo ile yapılan bir kek türüdür.

Bu temel malzemeler hepinizin bildiği gibi un, yağ, yumurta ve şekerdir.

Bu boyuttaki bir pasta, çoğu ailenin tüketebileceğinden daha büyük olur, yani miktar; Genellikle en sevdiğiniz kek boyutuna uyacak şekilde ayarlanır.

Un, yumurta, yağ ve şeker oranı aynı kaldığı sürece; Ortaya çıkan kek, standart tarif kullanılarak elde edilen kek ile aynı olacaktır. Yani önemli olan bu malzemeleri dengeli kullanmaktır.

Bu pastayı bildiğimiz standart pastalardan ayıran bir diğer özellik ise yayma tekniğidir. Yani keki yapmaya şeker ve yumurtayı çırparak değil, şeker ve tereyağını çırparak başlıyoruz.

İçindeki yumurta ve yağ miktarı size fazla gelebilir ama piştikten sonra ipeksi dokusu ve lezzetine hayran kalacaksınız 🙂

Limon sosu veya sır pişirmenize gerek yok. Kek de tek kalıpta pişiyor ama büyük olduğu için uzun sürüyor. Mümkünse 3 adet kağıt kek kalıbına bölerek daha hızlı pişmesini sağlayabilirsiniz.

Aşk…

Limonlu Kek Tarifi Malzemeler (pound)

    6 adet orta boy yumurta 340 gr oda tereyağı (oda sıcaklığında) 340 gr toz şeker 340 gr un 1 paket vanilya 5 gr kabartma tozu 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi

Limon sosu için:

    150 gram pudra şekeri, 3 limonun suyu, 50 ml su

Parlatmak için:

    İsteğe göre kayısı reçeli

Limonlu (pound) Kek Tarifi nasıl yapılır?

Toz şeker ve tereyağını bir stand mikserin karıştırma kabına alın. Kremsi olana kadar çırpın. Yüksek devirde karıştırmaya devam ederken yumurtaları teker teker ekleyin. Un, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın. Bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın ve karışımı içine dökün. 180 derece fırında üzeri kızarana ve içi kuru çıkana kadar pişirin. (Kürdanla pişip pişmediğine bakın kuru pakette pişmiş demektir) Limon suyu, su ve pudra şekerini karıştırarak limon sosu yapın. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine bu sosu kaşık yardımıyla yayın. Kek kalıbı tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine marmelat sürerek ve limon kabuğu rendesi ile süsleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın