Limonlu Rulo Kek Tarifi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Canımın ne kadar limon aroması çektiğini bilmezdim 🙂 Limon haftası dediğimizde iki haftaya taşarız. İşte limonlu krema tarifinde bahsettiğim kek… Daha önce roll cake yapıp videosunu çekmiştim. Bu videoda roll cake için pandispanyanın nasıl hazırlanacağını izleyebilirsiniz.

Limonlu krema pandispanya kadar kolay olduğu için roll cake için ek hazırlıklara girmenize gerek yok. Kremayı aynı gün yapacaksanız önce kremayı hazırlayın ve soğumaya bırakın. Pandispanya çırpılıp piştikten ve dinlendirildikten sonra 45 dakikada kullanıma hazır hale gelir. Bu süre zarfında limon kreması çoktan soğumuştur.

Krema karışımının pandispanyaya uygulanabilmesi için süt kreması ve limonlu kremanın soğuk olması gerekir. Böylece ortaya fotoğraftaki gibi güzel bir resim çıkıyor.

Yarım su bardağı kadar pişirdiğimiz limonlu kremanın kalanını kekimizin üzerine yayıp buzdolabına kaldırıyoruz. İnce kıyılabilmesi için dinlenmesi gerekir. Tabi bu kısım sadece doğramak için değil, lezzetin oturması için de önemli.

Dilimlerken keskin bir bıçak kullanmayı unutmayın. Varsa tırtıklı bir ekmek bıçağı işinizi görecektir.

Aşk…

limonlu kek tarifi malzemeler

    3 orta boy yumurta 100 gr toz şeker 100 gr un 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi tepsiye serpmek için pudra şekeri

Limon kremasını hazırlamak için:

İç kreması için:

    Yarım paket krema (100 ml) 4 yemek kaşığı limon kreması

Limonlu rulo kek tarifi nasıl yapılır?

Pandispanya yapmak için yumurtaları bir kaseye kırın. Toz şekeri ekleyin ve 2-3 kat daha katı olana kadar çırpın. Ayırdığınız yumurtalara unun yarısını eleyerek ve aşağıdan yukarıya doğru karıştırarak ekleyin. Kalan unu da aynı şekilde ekleyin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın, hafifçe yağlayın ve üzerine pudra şekeri serpin. Pandispanya karışımını tepsiye dökün ve kaşık yardımıyla düzleştirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Pişen pandispanyayı fırın eldiveni ile tutarak dikkatlice tepsiden alın, rulo yapın ve soğumaya bırakın. Buzdolabında soğuttuğunuz kremayı bir karıştırma kabına alıp 4 yemek kaşığı Eamon kremayı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Soğuyan pandispanyayı yağlı kağıttan dikkatlice ayırın ve içine krem ​​şantiyi koyarak tekrar rulo yapın. Keki servis tabağına alıp üzerine kalan limonlu kremayı sürüp buzdolabına kaldırıyoruz. En az 2 saat buzdolabında beklettiğiniz pastayı dilimleyerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın