Limonlu tartlets – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Tortollette, küçük tartletlerde pişirilen ekşi hamur şeklidir. Yani evde bu hamuru kim hazırlarsa tek tek uğraşmak yerine tart tavasında büyük bir tart yapabilir.

Limonlu tartlet Şarküteri Tatlı Aşk Atölyesinde hazırladığımız tariflerden biridir. Hamur portakallı tart gibi oluyor, tek değişiklik hazırladığımız limonlu krema ve tortolet bu sefer krema ile pişiyor.

İlk tarifte tekrar ettiğim püf noktalarını buraya da yazayım. Tartolette hamurunun bazı incelikleri vardır. Birincisi kesinlikle kabartma tozu ya da karbonat gibi kabartıcılar kullanmamak, çünkü tart hamurlarının kabarması gerekiyor. Bir diğer sorun da hamurun ağır olmaması için kullanılan tereyağının soğuk olması gerekiyor. Hamur yoğurma sırasında ısınırsa, soğutulmalıdır. Bu, açılmasını ve şekillendirilmesini kolaylaştırır.

Son olarak tartlet hamurunuzu açıp tartlet kalıbına veya tepsiye yerleştirdikten sonra resimdeki gibi pürüzsüz olana kadar fazla hamuru bıçakla çıkarabilirsiniz.

limonlu tart tarifi malzemeleri

Tortelle hamuru:

    300 gr un 1 yumurta 150 gr. Tereyağı 150 gr Pudra şekeri 60 gr. badem tozu

Limonlu içecek:

    3 yumurta, 2 limonun suyu, 1 limonun kabuğu 135 gr. şeker 45 gr. Ghee veya tereyağı

Limonlu tart tarifi nasıl yapılır?

300 gr una soğuk tereyağını ve küp küp doğradığınız unu parmak uçlarınızla yedirin. Pudra şekeri ve badem tozunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Yağ çok kızmadan hamuru tezgaha alın ve ortasına bir yumurta kırın. Hamuru yoğurun ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Tartlet kalıplarını veya küçük bir tart tepsisini tereyağ ile güzelce yağlayın. Hamuru açın ve mümkün olduğunca ince bir şekilde (üstteki fotoğrafta gösterildiği gibi) kalıba yerleştirin. Limon dolgusu için yumurtaları derin bir kaba alın ve hafif kabarana kadar çırpın. Yumurtalara limon suyu, limon kabuğu ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpın. Son olarak eritilmiş yağı iç harca ekleyin ve bir dakika daha karıştırın. İç harcı kalıplara paylaştırın ve 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan tartları tavadan dikkatlice çıkarın. Limon kabuğu rendesi ve pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın