Limonlu tavuk nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk Nilay Tulum 75 dakika, fırında tavuk, limonlu fırında tavuk, fırında tavuk tarifleri, fırında ayranlı limonlu tavuk, sarımsaklı sütte tavuk, fırında tavuk yoğurt karışımı, zerdeçallı limonlu tavuk, et yemekleri
14 4.29 5 1
Özellikle fırında pişen tavuk yemeklerinin ne kadar pratik olduğundan daha önce bahsetmiştik. Yoğurt ve tavuk karışımları ben diyetteyken başladı. Bu sayede yağsız ve inanılmaz lezzetli tavuk tarifleri ortaya çıktı.
Sossuz haşlanmış ve kızartılmış tavuğun kokusuna kesinlikle dayanamam. O kokuyu örtmek için bir baharat ya da başka bir şeye ihtiyacın var. Geçen gün gazoz için limon dilimlerken neden benimkini buzdolabındaki tavuk üzerinde denemeyeyim diye düşündüm. Sonuç, kolay ve lezzetli bir tavuk oldu.
Tamamlayıcı bir şey hazırlamak istiyorsanız, fırında patates kızartması veya fırında kızarmış patates yapabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
limonlu tavuk tarifi malzemeler
- 4 kemiksiz tavuk budu 1 limon 1,5 çay kaşığı zerdeçal 1 su bardağı yoğurt 1-2 tutam karabiber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Limonlu tavuk tarifi nasıl yapılır?
Tavuğu yıkayın ve biraz tuzlayın. Limonu yıkayıp kurulayın. 1 tatlı kaşığı kabuğu rendenin ince tarafı ile birlikte, 1 su bardağı yoğurt, zeytinyağı, 2 diş ezilmiş sarımsak, zerdeçal, karabiber ve limon kabuğunu çukur bir kaba alıp karıştırın. Son olarak tavuğu ekleyin ve sosun tamamı tavuğa karışana kadar karıştırın. Kabın üzerini streç filmle kapatın ve sosu çekmesi için buzdolabında iki saat dinlendirin. Uylukları, kapaklı bir fırın tepsisine düzgün bir şekilde düzenleyin. Üzerine marine sosun tamamını yayın. Limonu kesin ve resimdeki gibi dizin. Tavuğu 180 derecede fırının kapağı kapalı olarak 40 dakika, kapağı açık olarak 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]