Limonlu ve Ananaslı Kremalı Pasta – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Mersin gezimizi daha önce bir limon reçeli tarifinde kısaca anlatmıştım. Oradaki ziyaretimizde Buğday Mersin’in sahibi sevgili Senem Karaöğen ile nefis bir limonlu tart hazırladık. Limonbahcemiz.com’un çerezleri sayesinde Senem ile tanıştık. Gerekli tanımlama bilgilerini kendisi ayarlar.

Kreplerimizi yarım ölçü orada yaptık. Ölçünün yarısı 28 cm’lik tart kalıbı veya 4 tartlet için yeterlidir. Tart hamuru tüyoları yazımda tartlet ve tartletlerden bahsetmiştim, buradan bulabilirsiniz.

Tatlı tarifi hazırladığımız için ölçülerimiz gram cinsindendir. Daha önce de söylediğim gibi hamur işleri ve tatlı tarifleri ilginizi çekiyorsa ve kendinizi evinizde denemek istiyorsanız en iyi sonuç için dijital mutfak terazisi edinmelisiniz. Bu terazi uzun yıllar en iyi yardımcılarınızdan biri olacaktır.

Dilerseniz tüm malzemeleri tam kıvamında hazırlayabilir, fazlasını buzluğa atabilir, farklı tariflerde kullanmak üzere bir aya kadar buzlukta saklayabilirsiniz.

Tarif videosunu buradan izleyebilirsiniz

www.limonbahcemiz.com’dan kendi limonunu sipariş etmek isteyenlere de küçük bir sürprizimiz var. İndirim kodumuz: MUFAKSIRLARI Bu kod ile alışveriş yapabilir, %10 indirim kazanabilirsiniz.

Son olarak Mersin’e geldiğinizde Buğday Mersin’e uğramayı ve nefis tatlılarından yemeyi unutmayın.

Aşk…

Tart Hamur:

    500 gr un 100 gr tereyağ 175 gr sıvı yağ 160 gr yumurta 175 gr pudra şekeri

Pastacı kreması:

    1 kg süt 250 gr şeker 150 gr nişasta 5 yumurta 1/2 çubuk vanilya

limon kreması:

    350 gr limon suyu 500 gr toz şeker 500 gr yumurta 400 gr tereyağı 10 gr jelatin 1 paket vanilya

Tart hamurunun yapılışı:

Tereyağı, margarin ve pudra şekerini blenderdan geçirin. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak unu ekliyoruz ve tamamen karışınca streç filme sarıp buzdolabına kaldırıyoruz. Yumuşak bir hamur olduğu için buzdolabında 24 saat dinlendirin. Soğuyan ve soğuyan hamurları merdane yardımıyla açın. Kullanacağınız kalıplara koyun ve dinlenmesi için 2 saat buzdolabına koyun. Dinlenen hamurun tabanına çatalla delikler açın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Pişen tart tabanlarını kalıpta soğuyana kadar bekletin.

Pastacı kremasının yapılışı:

Sütü orta boy bir tencereye alın, içine çırptığım vanilyayı ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta, şeker ve nişastayı güzelce karıştırın. Kaynayan sütten iki kaşık yumurtalı karışıma ekleyin ve şeker eriyene kadar hızlıca karıştırın. (Bunun nedeni yumurtaların süt ile olan sıcaklıklarının sütte fazla pişmemeleri için birbirine yaklaştırılmasıdır.) Daha sonra karışım süzülerek kaynayan süte eklenir ve 1-2 dakika karıştırılarak kaynatılır. Kremayı ocaktan alıp tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.

Limon kreması çalışması:

Orta boy bir tencereye limon suyu ve şekeri koyun. İçine vanilyayı sıyırın, kabuğuyla birlikte ekleyin ve ocağa alın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın, yumurtalara az miktarda kaynama noktasına gelen limon suyunu ekleyin. Daha sonra yumurtaları süzün ve kaynayan limon suyuna ilave edip hızlıca çırpmaya devam edin. Kaynattıktan sonra soğuk suyla yumuşattığınız jelatini ve son olarak tereyağını ekleyin. Tamamen karışana kadar soğumaya bırakın.

Terazi montajı:

Soğuyan tart tabanlarını kalıplarından çıkarın. Tabanlara arzu edilen miktarda pastacı kreması sürülür. Ananas dilimlerinin eklendiği tarta limonlu kremayı ekleyip spatula veya spatula ile yayın ve üzerini pişmiş limon dilimleri ile süsleyin. Bir saat kadar buzdolabında beklettiğiniz börekleri dilimleyerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın