medyauzmani.com

Lor keki – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Hepiniz hoşgeldiniz,

Son bir kaç gündür kavurma hazırlıkları ile uğraştığım için tarif yazmaya fırsatım olmadı. Bu yıl geçen yıla göre daha fazla talep geldi. Katılım formu bir günde dolduruldu.

Her yıl Mangal Günü’nde biz ve çevremizdekiler bir bayram havasındayız. O gün kemancının bahçesi şenlik alanına döner. Seninle tekrar buluşmayı dört gözle bekliyorum.

Bu arada diyet iyi gidiyor sonunda 60.5 kilo verdim. Kırılma noktamın 62 olduğuna karar verdim ve şimdi 60.5 olduğum için kalan kiloları vereceğimi düşünüyorum.

Son zamanlarda okuyucularımdan bazılarının “Diyetten ne zaman vazgeçip normal yemek yemeye ne zaman başlayacaksın?” diye isyan ettiğini görüyorum. Merak etmeyin, az kaldı 🙂 Ama unutmayın ki hazırladığım tüm yemekler lezzetli ve diyet yapmayanlar da afiyetle yiyebilir.

Lor pastası, hamur işi seven okuyucularım için. Son zamanlarda yaptığınız ricotta peynirini de pastayı yaparken kullanabilirsiniz.

Aşk…

Lor kek tarifi için malzemeler

    2 büyük (iri) yumurta 1 su bardağı ricotta veya tatlı lor peyniri 1 su bardağı toz şekerden 2 parmak eksik 1 su bardağı sıvı yağdan 2 parmak eksik 1 su bardağı yoğurttan 2 parmak eksik 1 su bardağı marmelattan 2 parmak eksik un 5-6 damla vanilya aroması 1 adet kabartma tozu

Lor kek tarifi nasıl yapılır?

Şeker ve yumurtaları bir çırpıcıya alın, karışım beyazlaşınca (şeker tamamen eriyene kadar) bir mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde çırpın. Çırpılan yumurtalara yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Lor ekleyin ve karıştırın. Un, reçel ve vanilya aromasını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. En son kabartma tozunu ekleyin ve bir dakika daha karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180° fırında 45-50 dakika ara ara kontrol ederek pişirin. İçinin pişip pişmediğini bıçakla kontrol edin. Pişen kekiniz tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın