Lor böreği nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 8 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Böreği Tarifi, Kahvaltılık Tarif, Kampanya, Lor Peyniri, Peynirli Börek, Lor Böreği Tarifi, Maydanozlu Börek, Peynirli Börek, Ramazan, Sahurda Ne Yaparım, Sahur Sofrası, sahur tarifi, yemek kitabı, yoğurtlu börek, börek
Çıkış tarihi: 08-28-2009
4 5 5 1
Bazen iftardan veya iftardan arta kalan yemeklerin üzerine sahur yapsak da bence gece pişen sıcacık böreklerin yerini hiçbir şey tutamaz. Daha fazla tarif için börekler kategorisine göz atabilirsiniz…
İçerik Tablosu
Lorlu pankek tarifi için malzemeler
- 4 yufka 1 yumurta 1 – 1,5 su bardağı yoğurt ½ su bardağı sıvı yağ Arzuya göre tuz (peynir tuzsuzsa)
Dolgu için:
- 250 gr maydanoz lor peyniri
Lorlu pankek tarifi nasıl yapılır?
Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Lor peynirini geniş bir tabağa alın ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın ve üzerine yufkaları kenarları tepsiye gelecek şekilde yerleştirin. Kalan yufkaları elinizle 3-4 parçaya bölün ve tek kat olacak şekilde üst üste dizin. Yumurta, süt ve sıvı yağı iyice çırpın ve hamurun üzerini kaplayacak şekilde fırça veya kaşıkla yayın. Yoğurtlu sosu her hamur tabakasına yayın ve lor karışımını serpin. Son kısma gelince, böreğin tabanına geniş katı dikkatlice kapatın. Kalan sosu üzerine gezdirin ve çörek otu serpin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]