Merhabalar, ağırlıklı olarak Sivas ilimizde yapılsa da biz memleketimiz Amasya’da yapmayı tercih ediyoruz.
Madımak’ın lezzetli yemekleri için,
Soğanı doğrayın ve pembeleşene kadar kızartın.
Salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip 1-2 daha kavuralım.
Madama bulguru dökelim ve karıştırdıktan sonra suyu ekleyelim.
Yoğurt döktüğümüz için ben biraz su koydum siz kendinize göre değiştirebilirsiniz.
Orta ateşte bulgurun içi pişip şimşekler yumuşayana kadar bekleyelim.
Hepsi bu, afiyet olsun 👌😋🍲
Madama sade yiyebilir veya sarımsaklı yoğurt yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.
Hızlı ve lezzetli olduğu için düdüklü tencerede pişirdim ama tencerede pişirmenin tarifini verdim size!!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]