Malzemeler (biber, kabak, patlıcan)

Karışık Tarif için (Yaprak, Kabak, Patlıcan) sebzelerimizi bol su ile yıkayarak başlayalım, sonra keselim ve 2-3 kez bıçakla bıçaklayalım.

Suyu süzerken işlemleri yapalım: Soğan ve sarımsağı dolaba koyalım. Üzerine pirincimizi, tuzumuzu, toz biberimizi ve baharatlarımızı ekleyip güzelce karıştıralım.

Ardından nar suyu ve sumak suyunu ekleyip ince kıyılmış maydanozu ekleyin. 2 ve 3 kaşık sebzeyi doldurup tencereye koyalım.

Malzemelerin yarısına gelecek kadar su ekleyip ağzını bir tabakla kapatalım ve pişirelim. Piştiğinde ocaktan alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.

Karışık Malzemeler (Biber, Kabak, Patlıcan) servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın