Merhaba mandalina kabuğundan lezzetli reçel nasıl yapılır?
Mandalina kabuklarını iç liflerinden ayıralım ve bir kesme tahtası üzerinde küçük parçalara ayıralım.
Üzerini geçecek kadar su ile derin bir kapta bekletin.
Kabuklardaki suyu üç gün boyunca her gün değiştirelim. sen
Üçüncü gün kabukları derin bir tencerede üzerini geçecek kadar su ile pişirelim.
Kabuklar yumuşayınca üzerine sıcak su dökelim.
Mandalina kabuklarına şeker ve suyu ekleyin ve orta ateşte kaynatın. Kaynayınca ocağı kapatın. Kısık ateşte yarım saat pişirelim.
Limon suyunu ekleyip bir reçel daha pişirelim. Reçelimiz parlak ve parlak olduğunda ocağı kapatalım.
Kahvaltı reçeli, tatlı veya pasta süslemesi olarak kullanabilirsiniz. Hayırlı olsun, sağlık…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]