Geçen hafta sonu bir arkadaşımızın evine davetliydik. Annesinin kahvaltıda yaptığı reçel ve reçellerin tadına bakınca bu hafta ilk fırsatta reçel yapmaya karar verdim.
Bu sefer çok miktarda reçel yapmamaya karar verdim çünkü evde kahvaltı yapmayan iki kişinin her gün 1 kilo reçel yemesi en az 6 ay sürüyor. Bu da sürekli aynı reçeli yemekten bir süre sonra sıkıldığımız anlamına geliyor. Yaptığım reçelden iki orta boy kavanoz çıktı ki bence fazla oldu. Tatlılar veya kekler için tek kavanoz kullanmayı düşünüyorum.
Biliyorsunuz, reçelde ne kadar az şeker olursa, meyve suyu o kadar yoğun olur. Koyu şeker reçeli kavanozda beklerken şekere dönüşmesin diye genellikle limon ekliyoruz. Baharat rafını karıştırırken daha önce aldığım limon tuzunu buldum ve kullanmaya karar verdim. Limondan çok daha pratikti.
Daha önce yaptığım portakal reçelini bu tarifteki yöntemi uygulayarak deneyebilirsiniz.
Not: Eşime göre biraz sulu duruyor bence reçeli tam oldu ama kıvamı daha koyu olan reçelleri sevenler 1,5 su bardağı yerine 1 su bardağı su kullanabilir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Mandalina reçeli tarifi için malzemeler
- 3 orta boy mandalina 3 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su 1 kakule 1 kuru karanfil 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Mandalina reçeli tarifi nasıl yapılır?
Birbirine yakın büyüklükte seçtiğiniz mandalinaları yıkayıp tencereye alın. Bol su ekleyin ve bir saat kaynamaya bırakın. Haşlanmış mandalinaları süzün, tekrar soğuk su ekleyin ve bir saat daha kaynatın. Başka bir kaba 3 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı su alıp kakule ve karanfilleri ekliyoruz. Şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Kaynayan şerbet koyulaşmaya başlayınca haşlanan mandalinaları tekrar süzün, biraz soğuması için soğuk su ekleyin ve keskin bir bıçakla doğrayın. Mandalina dilimlerini kaynayan şerbetin içine atın. Kısık ateşte 15 dakika daha kaynattıktan sonra üzerine limon tuzunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatın, ardından ocaktan alın. Reçeli kavanozlara doldurun ve sıkıca kapatın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]