Geçenlerde yaptığım lahana turşusundan lahana turşusunu sardım. Lahana turşusu ruloları aramızda çok popüler. Kışın 50-60 kg. Büyük lik tenekelere konur, kışın sarılarak yemek yapılır, turşu gibi yenir ve suyu afiyetle içilir. Büyük kaplara konulduğunda lahana ekşimeye başlayınca ters çevrilir ve bir hortum yardımıyla 10-15 gün üflenir ki tuzun iyice karışması ve eşit dağılması sağlanır. Hatırlıyorum eskiden bütün fıçılarda pınar vardı, öyle olunca alttan su alınıp tekrar üste konarak karışması sağlanırdı.
Lahana turşusu tarifi için,
Doğranmış ve yağda kavrulmuş soğan, yıkanıp süzülmüş pirinç ve bulgur ilave edilir.
Bir süre kavrulduktan sonra baharatlar ve yarım bardak su ilave edilir. Suyu çekinceye kadar pişirilir ve ocak kapatılır.
Besi lahanasının iri yaprakları ezilerek ayrılır. İçine bir çay kaşığı çamur konularak sarılır.
Tencereye konulan battaniyelerin üzerine soğuk su dökülerek kısık ateşte pişirilir.
Bitkisel yağ ve kırmızı biber ile hazırlanan sos ile servis edilir.
Lahana turşusu Manga hazır.
AFİYET OLSUN!
Not: Dilerseniz tepsiye dizip fırında da pişirebilirsiniz. Her zaman yaptığınız gibi bir şeyler hazırlayabilir ve istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]