Mantarlı tepsi böreği nasıl yapılır? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Böreği, çörek otu, mantar, tepsi, tuz, süt, hamur işleri
Çıkış tarihi: 07-27-2007
4 5 5 1
İçerik Tablosu
mantarlı börek tarifi malzemeler
- 5 dilim mantar 750 gram 4 kuru soğan ve yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı yoğurt 3 yumurta 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı çörek otu
Mantarlı tepsi böreği tarifi nasıl yapılır?
Soğanı doğra. 3 yemek kaşığı yağda altın rengi alana kadar kızartın. Mantarları doğrayın ve soğanlara ekleyin. Mantarları suyunu bırakana kadar kızartın. Bir yumurta sarısını fırçalamak için ayırın. Süt, kalan yağ, yumurta ve yoğurdu birlikte çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine bir kat hamur koyun. Karışımın üzerine fırçalayın. 3 sayfa tekrarlayın. Üzerine mantarları yayın. Kalan hamuru karışımla fırçalayarak bitirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otunu ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altın rengi alana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]