medyauzmani.com

Mantarlı hindi sote tarifi, nasıl yapılır?

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Ülkemizde hindi eti nedense hak ettiği ilgiyi görmüyor. Ancak hindi etinin faydaları sandığınızdan çok daha fazla. Kalp sağlığına katkı sağlamak, bağışıklığı güçlendirmek ve yaşlanmayı geciktirmek bunlardan sadece birkaçı. Hindi eti ile lezzetli yemekler yapmak da mümkündür. Hindi etli sote mantar da böyle bir yemektir. İşte lezzetli mantarlı kızarmış hindi tarifi. denemenizi öneririm.

Dersler

  • 750 gr sote hindi but (doğranmış)
  • 400 gram mantar
  • 2 adet taze kırmızı biber
  • 2 adet taze yeşil biber
  • 1 büyük soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • iki bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Mantarlı sote hindi tarifi

1. Tavaya zeytinyağını alıp kavurun ve üzerine ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.

2. Ardından hindi parçalarını tavaya alıp soğan ve sarımsakla birlikte sotelemeye başlayın.

3. Hindi eti tekrar suyunu salmaya başlayınca ete ince kıyılmış yeşil ve kırmızı biberi ekliyoruz. Biber tazeliğini kaybedene kadar kavurmaya devam edin.

4. Domates salçasını ekleyin ve tüm malzemeyi tavada zaman zaman karıştırarak salçanın aroması çıkana kadar kavurmaya devam edin.

5. Bu arada mantarları dilimler halinde kesin ve yemeğe ekleyin.

6. Son olarak sebzeler tavada birlikte donmaya başlayınca üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip kapağını kapatın.

7. Yemek suyu buharlaştığında ve sebzeler ve hindi tamamen piştiğinde ocaktan alın.

Sevdiklerinizin yemesi için yanında taze ekmek ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın