Mantarlı siyez bulgur pilavı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ses buğdayı Türkiye, Fas, Fransa ve Yugoslavya’da yetiştirildi. Soğuğa ve kuraklığa dayanıklı bu tür ülkemizde Kastamonu’da yetiştirilmektedir. Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan bu buğdayın lif oranı da yüksektir ve glisemik indeksi düşüktür. Al-Seez bulguru, bu buğdayın geleneksel yöntemlerle işlenmesiyle üretilir.

Diğer bulgurlardan lezzet farkı var. Tadını kesinlikle seviyorum.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Siyez mantarlı pirinç bulguru tarifi için malzemeler

    2 su bardağı siyez bulguru 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy kuru soğan 1 orta boy patates 1 kapya biber 7-8 adet kestane mantarı 2 yemek kaşığı domates sosu 4 su bardağı su tuz karabiber

Mantarlı siyez bulguru nasıl yapılır?

Yemeklik soğanı ve patatesleri zar büyüklüğünde küçük küpler halinde ince ince doğrayın. Kapya biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Mantarları yıkayıp kurulayın ve ihtiyacınız olan büyüklükte kesin. Bir tencereye zeytinyağını ve soğanları alıp pembeleşinceye kadar kavurun. Patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Patatesler yumuşamaya başlayınca biberleri ve mantarları ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Bulguru ekleyin ve iyice karıştırın. Domates salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak sıcak suyu ekleyip bulguru ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen bulgur pilavını 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın