Mantı Çorbası (Parmak Çorbası) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

herkese merhaba 🙂

Bugün size nefis bir çorba tarifim var 🙂 Lezzetli olduğu kadar doyurucu da. Tarife gelince mantıyı kendiniz yapabileceğiniz gibi hazır da satın alabilirsiniz. Unutulmaması gereken önemli nokta, mantıların küçük olmasıdır. Maalesef mantı açmaya pek fırsatım olmuyor, bu yüzden genellikle hazır almayı tercih ediyorum.

Evde mantı açarken bir kaçını da çorba için ayırabilirsiniz. Mantı buzdolabında uzun süre kalabilir.

Yüksük çorbası, mantı çorbası

Bu çorbaya genelde un eklenmez ama ben çorbanın kıvamını beğendiğim için 1 yemek kaşığı un ilave edip kızartarak pişirdim. Aksi takdirde mantı yemeği bana sulu geldi. İstediğiniz gibi ekleyemezsiniz. Kaynayan çorbanın suyunu kontrol etmeyi unutmayın çünkü mantı pişerken suyu çekecektir.

Aşk…

Mantı (Başparmak Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

    1,5 su bardağı mini mantı 1 orta boy domates 1 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışımı) 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı haşlanmış nohut, tuz, nane ve pul biber 5 6 su bardağı Bu sıcak

Mantı (parmak çorbası) tarifi nasıl yapılır?

Tereyağı ve zeytinyağı karışımını orta boy bir tencereye alın. Unu ekleyip kavurun. Aroması çıkınca bir yemek kaşığı salçayı ve blenderdan geçirdiğiniz domatesleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Yoğunlaşan karışıma 5 su bardağı su ve tuz ekleyin. Mantıyı, nohutu, pul biberi ve naneyi ekleyip karıştırın. Mantı yumuşayana ve çorba koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın