Öncelikle makarnayı haşlayın, 2 yemek kaşığı tuz ve 2 tahta kaşık sıvı yağı sıcak suya koyun. Yağ eklememizin sebebi makarnanın birbirine yapışmasını engellemektir. On beş dakika pişmesine izin verin.
Makarna haşlanırken kıymalı sosumuzu yapalım ki makarna donmasın. Bir tavaya 4 tahta kaşık sıvı yağı koyup üzerine pul biber serpelim ve biberleri yumuşayana kadar kısık ateşte kavuralım. O halde 300 gr kıymamızı alıp kızartalım. Kıyma rengi dönünce salça, kırmızı pul biber, toz kırmızı biber, karışık baharatlar ve tuzu ekleyip 3 dakika kızartın ve ateşi söndürün.
Yoğurt ve sarımsağı geniş bir kapta hazırlayalım, haşlanan makarnayı süzüp süzgeçte iken 1 bardak soğuk su dökelim.
Makarnayı tepsiye alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim ve son olarak kıymalı sosu eşit şekilde yayalım. Yemeğiniz servise hazır, afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]