Mantı Makarna Nasıl Yapılır – Tariflerim

Öncelikle makarnayı haşlayın, 2 yemek kaşığı tuz ve 2 tahta kaşık sıvı yağı sıcak suya koyun. Yağ eklememizin sebebi makarnanın birbirine yapışmasını engellemektir. On beş dakika pişmesine izin verin.

Makarna haşlanırken kıymalı sosumuzu yapalım ki makarna donmasın. Bir tavaya 4 tahta kaşık sıvı yağı koyup üzerine pul biber serpelim ve biberleri yumuşayana kadar kısık ateşte kavuralım. O halde 300 gr kıymamızı alıp kızartalım. Kıyma rengi dönünce salça, kırmızı pul biber, toz kırmızı biber, karışık baharatlar ve tuzu ekleyip 3 dakika kızartın ve ateşi söndürün.

Yoğurt ve sarımsağı geniş bir kapta hazırlayalım, haşlanan makarnayı süzüp süzgeçte iken 1 bardak soğuk su dökelim.

Makarnayı tepsiye alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim ve son olarak kıymalı sosu eşit şekilde yayalım. Yemeğiniz servise hazır, afiyet olsun 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın