Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün evde paylaşılamayan ve nasıl yapılırsa yapılsın tadına çok az rastlanan bir tarifim var. Mantıya olan özlemim inanılmaz derecede güçlüyken, mantıların ne kadar süredir evde pişirilmediğini fark ettim. Öyle ki yeni evimize taşındığımızdan beri mantıklı bir şey yapmadık 🙂
Tabi marketten aldığım hazır mantıyı daha önceki tecrübelerimiz sayesinde açması zor olduğu ve beğenmediğimiz için farklı bir yönteme başvurdum.
Mutfaksırları hesabını Instagram ve Twitter’dan takip edenler bilirler ki yemeğimi hazırlarken hep bir iki adımı paylaşırım. Hatta bu ağ oluşturma sorularını elimden geldiğince yanıtlıyorum. Neyse konuyu buraya getirecektim 🙂 Dün mantı yaparken instagramda gören bir arkadaşım dayanamayıp kapıda yemeğe geldi. Bizim için güzel bir sürpriz oldu 🙂
Şimdi erişte hazırlarken dikkat edilmesi gereken bir iki nokta var ki bunlardan ilki erişteleri önceden haşlamak. Nedenini fotoğraftan anlayacaksınız. Erişteleri kaynatmadan önce çok sert ve küçük hale gelirler. Haşlarsanız daha çok kıyma ister ve tam pişince kıyma kaybolmaz.
Diğer bir nokta ise mümkün olduğunca geniş tabanlı bir tencere kullanmak, buna bir örnek kızartma tavası olabilir. Son olarak eriştelerin içini doldurduktan sonra son kaynar sudan çok eklemeden kısık ateşte kaynatılmalıdır. Böylece makarna haşlanırken karışmaz.
Yarım paketten yaklaşık 160 adet mantı makarna çıkıyor ve 230 gram kıymadan hazırlanan iç harcı dolduruyor. (Geri döndüm mü? Evet geldim 🙂
Aşk..
İçerik Tablosu
Mantı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 230 gr orta yağlı dana kıyma 6-7 yaprak maydanoz 1 büyük boy kuru soğan 1 diş sarımsak Tuz ve karabiber
- Yarım kutu mantı makarna Ön haşlama için 1 litre su
Servis için:
- 2 kase sarımsaklı yoğurt
Sosu hazırlamak için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı sıvı yağ kırmızı biber kuru nane, siparişe göre
Makarna ravioli tarifi nasıl yapılır?
Soğanı 4 parçaya bölün ve bir karıştırıcıya koyun. Sarımsak, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip 10-15 saniye soteleyin. Malzemeler doğrandıktan sonra kıymayı ekleyin ve iyice karışana kadar blenderi çalıştırmaya devam edin. Doldurma hazır olduğunda makarnayı bir litre kaynar suda kaynatın ve üzerine tuz ve yağ ekleyin 4 dakika. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve daha fazla yumuşayıp yumuşamaması için soğuk suyun altına koyun. Dolguyu haşlanmış makarna ile doldurup tencereye koyuyoruz. Makarna pişince 3-4 bardak suyu tencerede kaynatın. Yavaş yavaş makarnanın üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Suya biraz zeytinyağı ve tuz ekleyin. Erişte ve kıyma yumuşayana kadar 10 dakika kısık ateşte pişirin. Pişen makarnayı süzgeç yardımıyla servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Son olarak sıvı yağ ve tereyağını bir cezveye alıp üzerine kırmızı biberi ekleyin ve bir dakika kadar ısıtın. Makarnanın üzerine dökün ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]