Mantı Yoğurt Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçen gün yaptığım yüksük-mantı çorbasını hatırlıyor musun? Çok özel bir tadı vardı.

Mantım buzlukta biraz daha küçük kalınca (atmazsınız, pişirirseniz kimseye yedirmezsiniz :)) bu sefer farklı bir versiyonunu denemeye karar verdim. Yoğurt çorbası yaz sıcağında daha ferahlatıcı olduğu için bu sefer yoğurtlu mantı çorbası yaptım. Aslında, başlangıçta sulu mantı gibi görüneceğini düşünmüştüm ama kesinlikle öyle değildi. Nohut sayesinde tokluk hissi de artmıştır.

Yüksük çorbasında anlattığım gibi küçük mantıları büyük marketlerde bulabilirsiniz. Bazı ırklarda da görülebilir. Dondurucuda haşlanmış nohut yoksa bir gece önceden ıslatıp sabah haşlayabilirsiniz.

Aşk…

Dersler:

    1 su bardağı mini mantı (normal mantının yarısı kadar) 1 su bardağı haşlanmış nohut 5-6 su bardağı su + 1 et suyu

Baharat için:

    1,5 su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un

Servis için:

    1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kuru nane + pul biber

Mantılı yoğurt çorbası tarifi nasıl yapılır?

5 su bardağı sıcak su ve et suyunu tencereye koyun. Mantıyı ekleyin ve orta ateşte kaynatın. Mantı yumuşamaya başlayınca nohutları ilave edin. Nohut ve mantı pişerken yoğurdu, yumurta sarısını ve unu derin bir kapta çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan iki yemek kaşığı yoğurtlu sosa ekleyin ve iyice çırpın. Çırptığınız baharatları çorbaya ekleyin ve karıştırın (isterseniz buraya su ekleyebilirsiniz), kaynadıktan sonra 4-5 dakika koyulaşana kadar pişirin. Bir cezveye zeytinyağı, tereyağı, nane ve acı biberi koyun. Kokusu çıkana kadar kısık ateşte pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırın ve sosuyla birlikte servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın