Herkese merhaba
Bomba gibi tadı.
Herkesin bir kere denemesi için bir yol buldum
Maraşlı/Elbistanlı olsam da anneannen böyle güzel tariflerin olmaması sitemde olmazdı
Sevgili ablam Ayşe’ye tarifleri, yöntemi ve bana verdiği tüm araçlar için teşekkür ve selamlarımı iletmek istiyorum.
Maraş’ın kuru malzeme tarifi, hemen başlayalım;
Pirincimiz ve bulgurumuz iyice temizlenir.
Soğanlarımız tüketilmek üzere doğranır ve bol yağda yumuşayana kadar pişirilir.
Pirinç, bulgur ve tüm baharatların ilavesi ile harmanlanır. Domates salçası ekleyin; 4-5 dakika pişirin.
Domates püresini daha fazla gitmeyinceye kadar ilave edebilir veya rondodandan çıkarıp kapağı kapalı olarak 5 dakika kısık ateşte bekletebilirsiniz. Domatesler sulu ise yarım çay kaşığı su eklemenize gerek yok
Kurutulmuş biberlerimiz, aralarına 2-3 dakika olacak şekilde sıcak tuzlu suya konulur; patlıcan-kabak-biber-salatalık olarak bırakılır. Yumuşadıklarında sudan çıkarılır, biraz çamurla doldurulur ve ağızları ezilir.
Tencerenin dibine iki çatal koyun ve iç harcı patlıcan-biber/kabak-salatalık gibi ağız içeri bakacak şekilde hazırlayın.
Küçük bir cezve içerisine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin; 2 diş ezilmiş sarımsak ve nane üzerlerinde hafif kavrulup kavrulur.
Son olarak üzerini örtmeyecek şekilde sıcak su dökülerek her tarafı kaplayacak büyüklükte bir kil tabak yerleştirilir.
Kısık ateşte 1 saat pişirin.
Zamanın sonunda iki parmak su yerde olacak
Bira demlemek için yarım saat ile 45 dakika arası yeterlidir, daha uzun olabilir
Not: Zeytinyağı olduğu için ısıtılmasına gerek yoktur.
Lezzet dolu muhteşem kuru Maraş markamız hizmete hazır
yemek istiyorum
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]