medyauzmani.com

Marul Cacık – En Sevdiğim Yemek

Salatalık Marul Tarifi için önce marulu iyice yıkayalım, 15 dakika sirkeli suda bekletelim ve tekrar yıkayalım.

Marul yapraklarını uzunlamasına ikiye veya ikiye bölelim ve bu şekilde ince ince keselim çünkü cacık yediğimizde marul kısa olacağı için yemek yerken düşme olmaz ve yemesi kolay olur.

Doğradığımız marulu geniş bir kaba alıp cacıklarımızı yapalım. Sarımsakları yıkayıp sarımsak rendesinden geçirelim.

Yoğurtları topak kalmayana kadar başka bir kaba alalım (ortada normal yoğurtla karıştırılmış yoğurt gibi kullanırsanız cacık tadı daha güzel olur tabiki sizin tercihiniz).

Yoğurdu iyice karıştırdıktan sonra ezilmiş sarımsağı ve kuru naneyi ekleyip iyice karıştırın. Doğranmış marulun üzerine hazırladığımız malzemeleri dökelim, marulu kırmadan dikkatlice ve iyice karıştıralım.Tuzu damak zevkinize göre değiştirdikten sonra dilerseniz su ilave ederek marul cacıkını servise hazır hale getirelim.

Dilerseniz ince ince kıyıp bir tutam taze nane ekleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın