Maş fasulyesi – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İstanbul’da gezdiğimiz iki kıta arasında bir hafta sonu daha geçti. Bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki hafta evimize taşınacağız. Yeni mutfağımıza çok emek verdik, mutfağımı ve oradan aldığım ilhamla yapacağım tarifleri umarım siz de benim kadar beğenirsiniz 🙂

Bu öğleden sonra Bağlarbaşı’nda bir yerel pazara rastladık. Gezerken lor, krem ​​peynir ve fasulye aldım. Bu fasulye çorbasını ilk olarak Kefhan’da Ali Osta sayesinde tanıdım, hatta tarifini 2009 yılında blogumda yazmıştım. Tarif fotoğrafına baktığımda güncelleme zamanı geldi diye düşündüm ve hemen harekete geçtim. Bu sefer bazı değişiklikler yaptım.

Ben yeşil soğan yerine kırmızı soğan, nar ekşisi yerine nar taneleri kullandım. Et yemeklerinin yanına özellikle ızgarada çok yakışan bir tarif.

Aşk…

Dersler:

    1 su bardağı barbunya (bir gece önceden ıslatılmış) 1 orta boy domates 1 orta boy kırmızı soğan, 1/4 demet maydanoz 10-15 taze nane yaprağı 1 çay bardağı nar taneleri 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı sirke, tuz ve karabiber

Maş fasulyeli ekmek tarifi nasıl yapılır?

Maş fasulyelerini yıkayın ve orta ateşte üzerlerini 3-4 parmak geçecek kadar su koyarak haşlayın (arada 1 tane alıp yumuşayıp yumuşamadığına bakın, yaklaşık 15-16 dakika yeterli). Fasulyeler haşlanırken maydanoz ve naneyi yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve ince ince doğrayın. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın. Kırmızı soğanı doğrayın. Narı ayıklayın ve çekirdeklerini çıkarın. Haşlanmış fasulyeleri süzün, soğutun ve ince doğranmış malzemeleri geniş bir karıştırma kabında karıştırın. Nar taneleri, zeytinyağı, tuz, sirke ve sirkeyi salatanın üzerine dökün, maş fasulyesini öğütmeden tekrar karıştırın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın