medyauzmani.com

Zeytinyağında ıspanak kökü – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İnanır mısınız eve girdim ve üzerimi değiştirir değiştirmez bilgisayarın başına oturdum. Hepinizin bildiği gibi yakında yeni evimize taşınıyoruz bu yüzden işimiz hiç bitmiyor. Mutfak montajı bugün tamamlanacak ve seçtiğiniz bazı ürünler yarın teslim edilecek. Sonra yeniden birleştirin vb. Merak etmeyin şimdiki evimiz ile yeni taşındığımız ev arasında uzun bir yol var, Avrupa yakasında, Anadolu yakasında her şeyi gezdim.

Pekala, bilgisayarda ne yapılır, bilgisayarda ne yapılır gibi bir çok eyleminiz varsa, bir tarifle düşünebilirsiniz. Bütün gün başka şeylerle meşgul olsam da, Tarifler.net.tr ve birkaç satır yazmakla ilgilenmiyorsam bütün günüm ölü gibi geliyor. Sanki hiçbir şey yapmadım ve öylece oturdum. Bence yaptığın şey hakkında tutkulu olmak böyle bir şey.

Yine çok yaptım 🙂 Biraz da ıspanak kökünden bahsedeyim. Hani şu gözümüze hoş gelmeyen, bazen o kadar hantal görünen çamurlu kökler ki, saplarının yarısını keseriz…

Ispanak kökleri, yaprakları gibi lezzetli bir zeytinyağı yapar. Özellikle çok fazla havuç eklerseniz. Evet temizlemesi gerçekten zor ama biraz sirkeli suda ıslatıp 2-3 kez yıkadıktan sonra köpürüyor.

Kiloya değmez demeyin, bence denemelisiniz.

Aşk…

Dersler:

    1 kg ıspanak, kökleri ıslatılmamış 1 orta boy havuç 1 orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı pirinç 1 küp şeker tuz 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı su

Zeytinyağlı ıspanak kökü tarifi nasıl yapılır?

Çıkardığınız ıspanak köklerini bıçak yardımıyla temizleyip derin bir kaseye suyunu sıkın. Suya biraz sirke ekleyin ve 10-15 dakika bekleyin. Bu sudan aldığınız ıspanak köklerini 1-2 su daha yıkayın ve kumu çalıştırın. Pişirmek için soğanları ve havuçları ince jülyen doğrayın. Tencereye zeytinyağını alıp yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları ekleyin ve iki dakika daha soteleyin. Ispanak kökünü tencereye alın ve 1-2 kez karıştırın. Pirinç, tuz, şeker ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ayakları soğuk.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın