medyauzmani.com

Maskat Sütlü Brokoli Çorbası

Sütlü Brokolili Maskat Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük brokoli
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 3 harici sarımsak
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı türk kahvesi, zeytinyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber

üzerine

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber

Maskat’ta sütlü brokoli çorbası nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Brokoliyi çiçeklerine ayırıp yıkayalım ve tencereye alalım.
  2. Havuçları soyun, küçük küpler halinde doğrayın ve tencereye koyun, patatesleri soyun ve küçük küpler halinde kesin, tencereye ekleyin, soğanları soyun ve küçük küpler halinde doğrayın, sarımsakları soyun, 5 su bardağı unu koyun. üzerlerine soğuk su.
  3. Kaynayınca ocağın altını kısalım ve havuç ve patatesler yumuşayınca çorbamız pişip altını kapatalım ve blenderdan geçirelim.
  4. Tavaya sıvı yağı alıp kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Daha sonra sütü ekleyip karıştırarak kaynayınca altını kapatın.
  6. Başka bir mikser kabına alın.
  7. Üzerine su döküp blenderdan geçirelim.
  8. Haşlanmış brokoli karışımını blenderdan geçirelim ve bir kapta birleştirelim.
  9. Hindistan cevizi tuz ve karabiberi ekleyelim.
  10. Tekrar blenderdan geçirelim, tencereye alalım, ocağa alalım ve kaynayınca ocağın altını kapatalım.
  11. Servis tabağına alıp üzerindeki yağı ısıtıp altını kapatalım.
  12. Biberleri ekleyip karıştıralım.
  13. Çorbaya bir çay kaşığı serpelim ve üzerine dökelim.
  14. Sıcak bir lezzet sunmak için tuzu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Resimli Maskat Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi

  • hadi tarifleri alalım
  • tatlı tarifi
  • Brokoli
  • çorba
  • maskat
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • sütlü
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Yoğurtlu patlıcan ruloları

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın