Merhaba arkadaşlar. Enfes tadıyla harika bir gözleme tarifine ne dersiniz? O halde tarife alalım.
Maya, süt ve şekeri küçük bir kapta karıştırın ve beş dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamuru yoğuracağımız geniş bir kaba 5 su bardağı unu alalım, tuz atalım ve karıştıralım. Unun ortasını havuz şeklinde getirelim, tüm hamur malzemelerini dökelim ve yoğurmaya başlayalım. Kalan unu gerektiği kadar yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele biraz yapışan yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Ekmek cıvık olmamalı bu çok önemli.
Hamur toparlanıp kıvam aldığında üzerini kapatıp streçleyip ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım. Dilerseniz fırını 100 derecede 10 dakika çalıştırıp kapatabilir, ardından hamuru sıcak fırına kabıyla birlikte koyup 30-45 dakika bekletebilirsiniz. Yaklaşık 45 dakika hamurun kabarması için iyi bir zamandır. Hamur ilk yoğrulma durumuna göre 3-4 kat fazla olduğunda mukavemet işlemi ile hamur bitirilir.
Hamurdan portakal büyüklüğünde büyük bir parça koparıp bir tabak büyüklüğünde olacak şekilde elimizle saralım (iğne veya toplu iğne kullanmayınız yoksa ekmek gerektiği kadar kuru olmayacaktır), Hamurun tamamını çıkarıp hazırlayalım, üzerini beyaz bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirelim.
Ardından tüm gözlemeleri kısık ateşte her tarafı pişene kadar yavaş yavaş pişirelim. Ekmek pişirirken kalıbı biraz tereyağı veya margarinle yağlayabilirsiniz, bu ekmeğin dışını çok yumuşak yapacaktır.
Bazlamaları serin bir yerde en az üç gün saklayabilirsiniz. Mayalı ekmekleri gönül rahatlığıyla tost veya pizza yapmak için kullanabilirsiniz. Umarım tarifi dener ve memnun kalırsınız. deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]