Kızarmış hamur sevenlere şiddetle tavsiye edeceğim bir tarif ekliyorum. Hamuru akşam yoğurup sahurda pişirebilirsiniz. Acelem olduğunda kabartma tozu ile kızarmış hamur yaparım ama vaktim varsa mayalı hamur tercih ederim. Bu kurabiyeleri karıştırıp sabahları yiyebilir veya üzerine pudra şekeri serperek ya da tarçın ve şekeri karıştırıp o karışıma batırarak servis edebilirsiniz. Ayrıca tuzu azaltıp içini reçel veya krema ile doldurup Berliner, çikolatalı veya karamel soslu donutlar yapabilirsiniz.
Önce ılık süt, ılık su, maya, şeker ve birkaç kaşık un uygun bir yoğurma kabına konur ve kapağı kapatılarak on dakika mayalanmaya bırakılır. Mayayı bir kapta karıştırıp iyice kabardıktan sonra azar azar yumurta, yağ, tuz ve un ilave edilerek yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur. Üzerine streç film veya temiz bir bez örtüp iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
Daha sonra hamur yoğrulur ve tekrar kaynatılır. 15-20 dakika sonra test edilen hamur hafif bir zeminde oklava ile istenilen kalınlıkta açılır ve çay bardağı ile kesilir.
Hamurun yapışmaması için hafif unlanmış tezgahta üzeri bir bezle örtülür ve beş dakika dinlendirilir.
Kızgın yağda ya ortası açılarak ya da bütün olarak iki tarafı kızartılır.
Mayalı kızarmış yiyecekler servise hazırdır.
AFİYET OLSUN!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]