Mayasız Dereotu Tarifleri

Dereotu Mayasız Tarifler için dereotu, un, kabartma tozu ve peynir dışındaki tüm malzemeler bir karıştırma kabına alınır ve iyice karıştırılır.

Daha sonra un, kabartma tozu, peynir yavaş yavaş ilave edilerek hamur dondurulur.

Elinize yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde hamur hazır demektir.

Mandalinadan biraz daha büyük bezeler hamurdan yapılır ve istenilen şekil verilir. Hazırlanan bezeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür.

Dereotu yemekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında güzel görünene kadar pişirilir.

Pişmiş kurabiyeleri dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz.

Tatlı ve ekşi mayasız ekmek hazır.

Hepinize afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın