Mayasız Ekmek – En Sevdiğim Yemek

Mayalı Sade Börek Tarifi için önce derin bir kapta mayanızı ılık süt ve su ile karıştırın.

Ardından yağı, yumurtayı, tuzu ve şekeri ekleyin. Tüm malzemeler sıcak olmalıdır.

Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 20 dakika yoğurun, kulaktan daha yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Hamuru hazırlarken üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 1 saat dinlenmeye bırakın. Ekmeğiniz koyduğunuzdan yaklaşık 2 kat daha büyük olmalıdır.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kekleri kek şeklinde yerleştirin.

Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Altın kahverengi olana kadar 200 dakika fırında pişirin.

Mayalı Sade Börek hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın