Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftanın son tarifi, hafta sonu kahvaltıları için kolayca yapabileceğiniz, evdekilerin çok seveceği otlu börek olsun istedim. Evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz için hamurun ölçülü olması dışında katı kuralları yoktur.
Diyelim ki evinizde maydanoz yok ama fesleğen ekleyin 🙂 Maydanoz, dereotu ve yeşil soğan mutlaka damak zevkinize göre. İstediğiniz gibi çıkarabilir, artırabilir veya azaltabilirsiniz.
Bir ölçü hamur için 2,5 su bardağı un tam yerinde ama kullandığınız un farklı olabilir o yüzden 2 su bardağından sonra azar azar un ekleyin daha kolay toparlanıncaya kadar.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Mayasız poğaça tarifi için malzemeler
- 1 yumurta (sarısının beyazı) ½ su bardağı yoğurt ½ su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu ½ çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 2 sap taze soğan 2,5 su bardağı un (balık) Son su bardağını azar azar ekleyin
içeri:
Otlu börek tarifi mayasız ekmek nasıl yapılır?
İki su bardağı unu karıştırma kabına alın. Yüze kabartma tozu ekleyin. Yağ, süt, tuz ve yumurta aklarını ekleyin. İnce kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Yarım su bardağı un ekleyin ve hamur toparlanana kadar yoğurun. Toplanan hamuru 10 parçaya bölün ve elinizde yuvarlayıp bastırarak açın. Ortasına peynirden koyup kapatıyoruz. Uçlarını açılmayacak şekilde sıkın ve pişirme kağıdı serili tepsiye 2-3 cm aralıkla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecelik fırında kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]