Mengen Bulgur Çorbası (Bolu İli)

Mengen Bulgur Çorbası Tarifi, Bolu İli Mengen Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar farklı çorba tarifleri arayanlar için nefis bir çorba tarifi ile karşınızdayım.

Bulguru uygun bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10 dakika yumuşayana kadar pişirin.

Ocaktan alıp çorba tenceremizde tereyağını eritelim üzerine zeytinyağını dökelim ve üzerine soğanı serpelim ilave edip karıştıralım, rengi dönene kadar pişirelim.

Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Bu süre boyunca sürekli kontrol edin.

Salçayı ekleyin, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar karıştırın.

Suyu ilave edelim iyice karışana kadar çırpıcı ile karıştıralım.

Pişen bulguru ilave edelim kapağını kapatalım

Orta ateşte beş dakika pişmesine izin verin

Servis yapmadan önce nane ekleyin ve karıştırın.

Bir kaseye paylaştırıp servis edelim

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın