Menmenlik Konservesi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Sizlerle daha önce paylaştığım ev yapımı salça tarifinde daha pratik bir şekilde domates soymayı anlattım. Kış hazırlıklarınıza devam ederken bu yöntemin size çok zaman kazandıracağına eminim.

Bildiğiniz gibi konserveleme sırasında kullanılacak kavanozların kaynatılması, uzun süre saklanacak olan kavanozların bakteri oluşturmaması ve bozulmaması için önemlidir.

Diğer bir pratik öneri ise konserve yaparken kavanozları büyük tencerelerde kaynatmak yerine, yeni kavanozları ve kapaklarını deterjan eklemeden bulaşık makinesinde yıkamak.

Bu yöntem için sürenin ayarlanması önemlidir, makine durduğunda paketlenen malzeme hazır olmalıdır. Böylece sıcak adamları sıcak kavanozlara dökebilirsiniz.

Kavanozun ağzına elinizle dokunmamaya çalışın. Ağız doluyken ağızda herhangi bir kirlilik varsa parmaklarınıza değdirmeden bir bezle temizleyin.

Bizimkilere gelince herkes damak zevkine göre farklı malzemeler ekliyor. Yenibaharın yanı sıra biraz acı biber de ekliyorum. Damak zevkinize göre kullanabilirsiniz. Biber yerine yeşil veya yeşil biber kullanabilirsiniz.

Kışlık soğan menemen tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Menmenlik konservesi tarifi malzemeler

    10 kilo domates 1 kilo dolmalık biber 250 gram yeşil acı biber (isteğe bağlı) tuz zeytinyağı

Temiz kavanozlar ve yeni kapaklar

Konserve menmenlik tarifi nasıl hazırlanır?

Domatesleri yıkayıp üzerlerine fazla çukurlar açın ve 10-15 saniye kaynar suda, ardından 15-20 saniye hazırladığınız buzlu suda bekleterek ezin. Tüm domateslere aynı işlemi yaptıktan sonra kabuklarını pratik şekilde fazla gelecek şekilde soyun. Biberleri yıkadıktan sonra saplarını ayırıp uzunlamasına iki parçaya bölün, çekirdeklerini çıkartın ve ihtiyacınız olan büyüklükte doğrayın. Geniş bir tencereye bir çay bardağı zeytinyağını ekleyin ve sıcakken biberi ekleyin. Biberler pembeleşinceye kadar pişirin. Soyulmuş domatesleri bir blender kullanarak ince doğrayın. (Rende gibi olmayacak ama çok büyük de olmayacak.) Biberler çıtırlığını kaybedince domatesleri ekleyin. Suyu tamamen çekmeden biraz çekmeye başlayınca tuzunu ekleyin. Meme uçlarınız istediğiniz kıvama geldiğinde ellerinizi tekrar yıkayın. Ocağı kapatmadan, kaynayan sıvıyı hala sıcak olan kavanozlara bir kepçe veya cezve yardımıyla dökmeye başlayın. Kapağı sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin. Tüm kavanozlar dolduğunda, ruloları ters çevirmeden bir gece bekletin. Sızdırmayan kavanozları doğrudan güneş ışığından uzak, serin bir yerde saklayın. Açılmış tenekeleri buzdolabında saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın