Menteşeli Patatesli Mantı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Hingel, hingal, hinkal gibi Gürcüce, Azerice ve Türkçe isimleriyle nefis bir mantı tarifim var 🙂 Adile canım ile 15 günde bir ülkemizden farklı hamur işleri deniyoruz 🙂 Tarife döküyoruz. Metz (Hallac)’taki o harika tariflerden isteyenler göz atabilir.

Yani kilonun sebebi sizsiniz sayın seyirciler 🙂 Şaka şaka ahahah 🙂 Hamur işleri, özellikle de mantıları gerçekten insanı mutlu ediyor. Bu tarif geleneksel olarak patatesle yapılsa da benim tarifimde olduğu gibi kıymayla hazırlayanlar da var.

Bu tarifi tıpkı Kayseri mantısı gibi kare kare kesip üçgen şeklinde kapatabilir ya da bizim gibi üstten kapatarak hazırlayabilirsiniz.

Her hamur tarifinde söylediğim gibi kullanılan un veya sırların hacmine göre kıvamı değişebilir. Bu nedenle tarifi hazırlarken mutlaka kontrollü olun.

Metez’in tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Dersler:

Hamuru hazırlamak için:

    1 yumurta 5 su bardağı un + ½ su bardağı un (açmak için) 2 su bardağı su 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu

Dolgu için:

    5 adet orta boy soğan 1 adet orta boy kuru soğan 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz Karabiber Kırmızı biber gevreği

Sarımsaklı yoğurdu hazırlamak için:

    2 kase yoğurt 4 diş sarımsak tuz

Tereyağlı sosu hazırlamak için:

    3-4 yemek kaşığı tereyağ, pul biber

Detaylı Patatesli Mantı (Hingal) Tarifi nasıl yapılır?

Dolgu için patatesleri soyun ve büyük küpler halinde kesin. Bir fiske tuz eklenmiş suda yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile tencereye alıp kavurun. Kızaran soğanlara patatesleri, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip ezin ve soğumaya bırakın. Hamuru hazırlamak için 5 su bardağı unu yoğurma kabına alın. Yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyip biraz karıştırın. (Hamur kum gibi olmaya başlıyor) Su ilave ettiğiniz hamuru toparlanana kadar yoğurun. Toplanan hamurları unlanmış tezgaha alıp ayırdığınız unu ekleyerek yoğuruyoruz. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün ve ilk parçayı unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açın. Yuvarlak parçaları bir bardak su ile kesin ve ortasına hazırladığınız patates püresinden bir tatlı kaşığı koyarak kapatın. Kapatılan menteşeleri unlanmış tepsiye dizin. Aynı işlemi diğer beze ile yapın. Geniş bir tencerede suyu kaynatın, biraz tuz ekleyin, kaynayan suya bir kaç mantı ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Mantı pişerken servis etmek için sarımsak tozu, yoğurt ve az miktarda tuzu karıştırarak sarımsaklı yoğurdu yapın. Mantı kabarıp yüzeye çıktığında servis tabağına alın. Tüm mantılar piştikten sonra bir tavada tereyağını ve pul biberi kızdırın ve menteşelerin üzerine dökün. Sarımsaklı yoğurtla sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın