Mercimekli bulgur pilavı

Mercimek ve bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 3 su bardağı kadar sıcak su
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gram margarin
  • 1 su bardağı et suyu

Mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce yeşil mercimekleri yıkayalım ve tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyip mercimekler pişene kadar pişirelim.
  2. Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın.
  3. Yağı bir tavaya koyalım, kızınca soğan ve sarımsağı ekleyip biraz kavuralım, sonra bulguru ekleyip bir süre kavuralım.
  4. Sonra tüm baharatları ekleyin, tuzlayın ve biraz kızartın.
  5. Daha sonra içindeki su ile birlikte mercimekleri ilave edin, biraz daha sıcak su ekleyin, 1 su bardağı et suyunu ilave edin ve pişmeye bırakın.
  6. Pişirdikten sonra altını kapatalım ve biraz dinlendikten sonra sıcak servis yapın, şimdiden afiyet olsun 🥰🥰🥰.

Mercimekli bulgur tarifi

  • (mercimek ile
  • tatlı tarifi
  • bulgur
  • kek tarifleri
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Damla Çikolatalı Kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın