Meyveli Ekmek Tatlısı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Meyveli ekmek tatlısı nasıl yapılır? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Fırında Türk Dondurmalı Tatlılar, Klasik Dondurma Tarifleri, Dondurma Tarifleri, Dondurma Lezzetleri, Dondurma Tatlıları, Fırında Tatlı, Klasik Tatlı Tarifi, Tatlı Tarifleri, Yaz Tarifleri, Dondurma Tarifleri cömert

Çıkış tarihi: 06-05-2012

4 5 5 1

Sıra dondurma tariflerine geldi. Dondurmanın yanında yapılabilecek en pratik ve lezzetli ikramlardan biri de meyveli ekmek tatlısıdır.

Pratik tarifler ve küçük Tarifler.net.tr ile sevdiklerinize şık tarifler hazırlayın. Dilerseniz bu lezzetli ikramları kendi Carte d’Or soslarınızla tatlandırabilirsiniz.

Carte d’Or’unuzu alın ve doğru mutfağa gidin!

Dersler

    10 kayısı, 5 incir, 10 erik, 1 avuç kuru üzüm (30-40 gr), 1 armut, 1 poşet çay, 5 yemek kaşığı toz şeker (150 gr) 1 su bardağı elma suyu (200 ml) 6 dilim Esmer ekmek ezilmiş Ceviz veya fındık (1 çk) 2 çk vanilya 1 çk vanilya 1 çk tarçın (5 gr) Carte d’Or classic Fındık, krema, fıstıklı dondurma

Meyveli ekmek tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Tüm taze ve kuru meyveleri küp şeklinde kesin. Küçük bir tencereye alıp üzerine şeker, tarçın, vanilya, elma suyu ve poşet çayı ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynattıktan sonra, ısıyı azaltın ve 5 dakika pişirin. Poşeti çıkarıp fındık veya cevizleri ekledikten sonra soğumaya bırakın. Ekmek dilimlerini meyve şurubuna batırın ve bir cam kaseye koyun. Üzerine meyveli karışımı kaşıkla yayın. Üzerini örterek buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Servis tabağına kaşık yardımıyla alıp Carte d’Or Klasik Ceviz – Krema – Antep Fıstığı seçeneklerinden biri ile havadar tadıyla servis edin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın