Merhaba sevgili arkadaşım,
Kim bilir deniz olmayan yerde yaşamam mümkün değil. Tabii bunun en büyük sebebi bir denizci kızı olmam ve elimden geldiğince uzun süredir denizle iç içe olmam. Yüzmeyi öğrendiğim yaşı hatırlamıyorum bile 🙂
Bu arada deniz ürünleri arasında favorim midye. Biraz yaşlandıkça damak tadım balık, kalamar ve karidesle örtüşüyor. Midyeleri ayıklayıp ayırmayı ve farklı tarifler yapmayı seviyorum. Çoğunun temelini babamdan öğrendim 🙂 Bu tarif babamın burada paylaştığım ilk tarifi değil ama birlikte çektiğimiz ilk video. 2 lezzetli ve pratik midye tarifi çok yakında blogumda ve YouTube kanalımda sizlerle olacak.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Midyeli pilav için malzemeler
- 40-45 adet haşlanmış midye 1 adet büyük boy domates 1 adet büyük boy kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç Tuz Karabiber Kimyon (isteğe bağlı) Pul biber Su
Midye pilavı tarifi nasıl yapılır?
Soğan ve domatesleri doğrayın. Soğanı tereyağlı bir tavaya koyun ve biraz tuz ekleyerek kızartın. Domates ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin. Midyeleri ekleyin, karıştırın ve ara sıra karıştırarak 3-4 dakika orta ateşte pişirin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyip karıştırın. Pirincin üstünü biraz kapatacak kadar su ilave edin (aynı hacmin biraz üzerinde) ve kapağını kapatarak su kaybolana kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken pirinci 15 dakika dinlendirip servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]