Baba denizci olunca insan hem deniz ürünleri hem de deniz ürünleri ile büyüyor. Midye çocukluğumdan beri evde yediğim enfes şey 🙂 Özellikle yaz aylarında denize dalmayı ve midye yapmayı çok seviyorum.
Midyeleri denizden kendin çıkarsaydın ağzını açıncaya kadar kaynatıp, sakallarından ayırarak musluğun altında temizlemen gerekirdi. (Elbette kaynatmadan bıçakla çıkarabilirsiniz ama çok can sıkıcı, alışkın değilseniz muhtemelen elinize bıçak saplayarak kesersiniz.) Midyeleri temizledikten sonra yapabilirsiniz Tarifteki işleme başlayın…
Kış aylarında genellikle Kadıköy (mercan) veya Beyoğlu Balık Hali’nden aldığımız temiz midyeleri kullanırım. Kendi getirdiğiniz midyelerden hoşlanmasanız bile evde midye pişirmek istiyorsanız tavsiye ederim.
kızarmış midye
İçerik Tablosu
Kızarmış midye tarifi için malzemeler
- 36 midye içi 1 su bardağı un (midye için) 1 su bardağı kızartma yağı 1 su bardağı un + 1 su bardağı bira (yulaf ezmesi için) tuz
Pan midye tarifi nasıl yapılır?
Temiz (ama nerede 🙂 midye alın, tabii ki en yakın balık pazarından.
Unu çukur bir kaba alıp ortasını açıp 1 su bardağı bira (diğer bardağın hacmi 🙂 ile karıştırıyoruz. İçinde un topakları olmamalıdır. Diğer yandan bir tavada sıvı yağı kızdırın. Midyeleri birer birer tepsideki una bulayın, ardından bira hamuruna bulayıp kızgın yağa atın. Midyeler şişip her iki tarafı da kızarınca delikli kepçe ile yağını iyice süzüp servis tabağına alın, sıcakken tuzlayın ve tarator sos ile servis edin.
Peki arkadaşlar madem size bir tencere midye tarifi verildi tarator dediler buyrun hanımlar beyler 🙂
Tarator Sosu:
Kızarmış midye tarifi için malzemeler
- ½ su bardağı dövülmüş ceviz, yarım limonun suyu, 2 diş sarımsak, 2-3 dilim bayat ekmek
Pan midye tarifi nasıl yapılır?
Cevizleri, bayat ekmeği, sarımsağı limon suyunu ve tuzu ekleyip rondodan geçiriyoruz. Kıvamı koyu olursa biraz su ilave edip hafifletin. Küçük bir servis tabağına aktarın ve sıcak midye ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]