Samsung mikrodalga fırının gelişinden beri kısıtlandığım bir tarif vardı. Pratik ve Sağlıklı Mikrodalga Yemeklerinden Tarif Denedim ve istediğim kıvamı yakalayamadım. Deneyim derken sadece 1-2 deneyim değil, farklı zamanlarda toplamda 7 deneyim. Deneylerimin sonunda mikrodalga fırında sufle yapılamayacağını anladım.
Dilerseniz kek fırından çıkardığınızda 1 dakika içerisinde kekin ortası betona dönecektir. Sonunda bu konuyla ilgili bir besleme açtım, yazışmaları burada görebilirsiniz.
Sonunda verdikleri fikirlerle mikrodalga fırında pişen yumuşacık ve lezzetli bir pasta ortaya çıktı.
Bu malzemelerle bir kişilik çikolatalı kek elde edeceksiniz. Ben büyük bir kase kullandım, kullanacağınız kase küçükse taşmaması için 2-3 parmak boşluk bırakın.
Yeni başlayanlar için uyarı, mikrodalga fırınınızda metal gereçler kullanmayın. Metal kaplar ısıyı yansıttığı için yemek pişmez. Mikrodalgaya uygun cam veya seramik kaplar veya kaplar kullanın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Mikrodalga Çikolatalı Kek Tarifi Malzemeler
40 gram bitter çikolata
50 gram tereyağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un (temizlenmiş)
Mikrodalga fırında çikolatalı kek nasıl yapılır?
1- Çikolatayı doğrayın ve tereyağ ile birlikte porselen bir kaba alın. 600W’da 40 saniye eritin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.
2- Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın. Oda sıcaklığına gelen çikolatalı karışımı çırpıcıya ekleyin.
3- Unu ekleyin ve iyice karıştırın. Kek karışımını bir servis bardağına veya kaseye dökün.
4- 600 watt’ta 1 dakika 10 saniye pişirin. Üzerine 1 top dondurma ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]